top of page

פיתוח מרחבי למידה חדשניים- הזווית ההיסטורית- מה אפשר ללמוד ממורה שנולדה לפני יותר מ-100 שנה?

האם פיתוח מרחבי למידה חדשניים וטיפוח לומד עצמאי הם רעיונות חדשים? או שאולי כבר לפני עשורים מורים יצירתיים הובילו מהפכה חינוכית?

הסיפור של בת עמי גבעוני-מלמוד, שנולדה בשנת 1904 ולימדה את ילדי קיבוץ כפר גלעדי, פתח בפניי נקודת מבט חדשה. פגשתי בו במקרה, במהלך ראיון עם אחד מתלמידיה – אז בן למעלה מ-80 – שזכר את השיעורים שלה כאילו התרחשו אתמול.

המפגש עם סיפורה גרם לי להבין שמורים בעלי חזון פיתחו למידה פעילה הרבה לפני שהפכה לשיח חינוכי מודרני. הסקרנות שהתעוררה בי בעקבות המפגש הובילה אותי לחקור את פועלה ולפרסם מאמר אקדמי שמביא את סיפורה המיוחד.

מה נוכל ללמוד ממורה שפעלה בקיבוץ מרוחק לפני קום המדינה? ואיך סיפורה ממשיך להוות השראה למי שחולם היום על פיתוח למידה פעילה? יש לנו המון מה ללמוד ממנה.

הסקרנות שהתעוררה בי הביאה לכתיבת המאמר האקדמי:
ציון, נ (2017). הוראה קונסטרוקטיביסטית בכפר גלעדי בשנות ה-30 וה-40, סיפורי תלמידים על מורתם בת עמי גבעוני-מלמוד לבית אליוביץ'. אופקים בגיאוגרפיה 91-92. עמ' 158- 185 : קישור למאמר
ממליצה לכם לצלול לסיפורה המיוחד של בת עמי !
גלו את סיפורה של בת עמי גבעוני-מלמוד, מורה יוצאת דופן מהגליל העליון, והאזינו לסיפור משפחתה כחלק מהדרכות מלאות השראה.
גלו את סיפורה של בת עמי גבעוני-מלמוד, מורה יוצאת דופן מהגליל העליון, והאזינו לסיפור משפחתה כחלק מהדרכות מלאות השראה.
התאהבתם כמוני? אתם מוזמנים להאזין להדרכה על סיפורה של משפחתה המיוחדת, חלק מסדרת הדרכות שהעברתי בגליל העליון. אף על פי שההדרכות לא מתקיימות בפועל כרגע , הסיפור הזה נשאר חי ונוגע, וממתין לכם להאזין לו באהבה. קישור להדרכה (30 דקות)
פוסטים בבלוג
Search By Tags
אין עדיין תגים.
bottom of page